fbpx

Even weg | Een werkvakantie in eigen land

Even weg. Het lijkt soms een onmogelijk iets om te doen. Vooral als moeder. Als onderneemster. Als dochter. Als vriendin. Het lijkt een opgave om ‘even’ er zelf tussenuit te knijpen. Het lijkt soms zo onmogelijk om juist dát voor elkaar te krijgen wat je het liefste wil.

Je neemt afstand, denkt er nog eens 5x over na en vervolgens gebeurd er niks mee omdat ‘het leven’ in de weg loopt. Hoe stom, maar vooral: zo herkenbaar.

Ik wilde die verschrikkelijke sleur doorbreken. Na mijn eigen, positieve, ervaring met een werkvakantie in het buitenland, wilde ik er nu een organiseren in eigen land. Voor een paar vrouwen. Een kleine groep. Gewoon om even af te tasten hoe het zou zijn. En weet je. Het was FANTASTISCH!

 

Het idee

Het idee ontstond dus vrij snel nadat ik zelf terug was van een werkvakantie. De positieve vibe, het werken AAN mijn bedrijf i.p.v. IN mijn bedrijf. Kunnen sparren met anderen en vooral het even weg uit de vertrouwde omgeving. Ik vond het fantastisch. Dit is iets wat meer mensen moeten doen. Dus besloot ik in december dat ik er zelf een ging organiseren. In april. Tijdens mijn 1 jarig jubileum als ondernemer. Want ja, 5 april was ik precies 1 jaar ondernemer.

Het idee was er al vrij snel. Nu de uitvoering nog. Ik had verschillende locaties bekeken en een van mijn eisen was dat iedereen een eigen slaapkamer had. Zodat je je even terug kon trekken.
Zo kwam ik in Heino uit. Een oud politiebureau. Drie kwartier rijden bij mij vandaan. Niet direct Instawaardig, maar het ging mij meer om de sfeer van het thuisvoelen dan de instawaardige foto’s. Die komen later weer.

 

Promoten dan maar…

En dan promoten. Al vrij snel wist ik wie ik mee wilde en daar wilde ik dan nog een paar ‘vreemden’ bij.
De workation zat al heel snel vol en dat was toch een opluchting.Stel je voor namelijk dat ik ook hiermee op mijn bek zou gaan. Niet cool!

Bregje, van BregBlogt en Bregje Boer Teksttovenaar, was een van de eerste die zich aanmeldde.
Al snel volgde er een ja van Marloes, Kimberly en Kimberly.
Thank God. ik kan gaan plannen.

 

Verwachtingen

En dan is het ‘ineens’ april. En was het dan eindelijk zover. Ik vertrok met een goed gevoel en lichte spanning om 12.45 richting Heino. Ik moest nog boodschappen doen voor in het huisje en ik wilde even rustig bijkomen. Met mijn auto vol wijn, eten, goodiebags en mijn eigen spullen arriveerde ik bij het huisje.

Zonder enige verwachting, maar wel met een lichte hoop dat het een groot succes zou worden. Hopend en biddend dat ze het niet tegen vonden vallen en vooral overduidelijk gespannen voor mijn eigen verwachtingspatroon.

Al snel nadat ik zelf gesetteld was, arriveerde Kimberly van Wood ‘N Kids en vrij snel daarna Kimberly van Lief Gedragen.
Uit Maastricht kwam Bregje aan gescheurd en Sharon van Muqqies kwam binnen nadat wij inmiddels al wat frisdrank hadden neergezet.

 

Programma

De dames hadden allemaal iets meegenomen om de eerste avond te eten. Dit had ik gedaan om zo even rustig in huis te blijven, elkaar te leren kennen etc.
Marloes schoof later aan, zij kwam met de trein onze kant op.
Nadat ik ook haar had opgehaald, een tour door het huis had gegeven, kleden we ons allemaal om in onze makkelijke kleding (onesies en pyjama’s).

Het weekend kon beginnen. We startte met een leuk kennismakingsspel dat Marloes had meegenomen.
Het ijs was gebroken.

Vrijdag hebben we de dag gevuld met een workshop van mijzelf (contentplanning & zichtbaarheid), flink masterminden en even een frisse neus halen door het centrum(pje) van Heino te bezoeken.  Eind van de middag vertrokken we naar een buffetten restaurant en hebben we onze buikjes rond gegeten met allerlei lekkernijen. Rollend weer terug naar huis!

Eenmaal weer terug zaten we allemaal best wel heel erg vol en was het tijd om ons bed in te duiken. De avond viel in Heino en ook in het oude politiebureau. De moekes waren uitgeteld en klaar voor hun bed.

Zaterdag stond weer in het teken van een workshop. Namelijk die van Marloes over verkopen. We hebben hier allemaal wel eens moeite mee en Marloes zou Marloes niet zijn als zij het onderste uit de kan zou halen om ons wel overwogen inzichten te geven over hoe wij onze verkoopskills erin kunnen gooien.
Niet voor niets organiseert Marloes een Money Mindset cursus. Toch wel nodig voor het verkopen van je aanbod 😉

Tijdens de workshop sneakte ik er even tussenuit om Mandy van TalesofYou op te halen van het station. Ik had Mandy gevraagd om foto’s te komen maken.

Er werden foto’s gemaakt tijdens het laatste gedeelte van de workshop en vervolgens een minishoot in het bos. Een hoop lol, piesen in je broek en een hoog ‘Boer Zoekt Vrouw’ gehalte had het wel, maar wij hadden het leuk, we wisten elkaar aan het lachen te krijgen en we wisten wat we wilde. Ideaal voor een fotograaf.

Na een aantal leuke shots was het tijd om terug te gaan. Bekaf waren we en velen kozen liever voor ‘tijd om terug te trekken’ dan nu direct te masterminden. We schoven hem even door tot na het eten.

Zo gezegd, zo gedaan. Mandy weer teruggebracht naar het station, zelf terug naar het huis. Patat besteld, patat gehaald, onesies aan, ongegeneerd je buik rond eten met de lekkernijen en vervolgens constateren dat het allemaal écht heel erg leuk is.
Na het eten nog even masterminden, uitgebreid alle do’s en don’ts van copycats de kop in duwen en vervolgens naar bed.. toch?

Nou nee. De wijn kwam op tafel, de muziek ging harder en de spelletjes kwamen tevoorschijn. Het werd nachtwerk…

Zondagochtend werd een hele zware. Laat naar bed. Einde van het weekend en noem maar op.
Het einde is gekomen. We gaan afscheid nemen en naar huis.

We hebben een top weekend gehad. Het was fantastisch. Het was geweldig. Het was cool. Ik werd er blij van. Iedereen werd er blij van en bovenal hebben we er allemaal iets aan gehad. persoonlijk en zakelijk.

Hoe tof kan het zijn. Stop 6 vrouwen in een huis en dan rolt dit eruit. Hoe waardevol!

 

En nu?

En nu? Nu is het weer terug naar de realiteit van elke dag. Werken aan wat we voor inzichten hebben gekregen.

En werken aan de volgende editie! Ja want daar heb ik nou écht zin in!

Fantastische foto’s zijn gemaakt door Mandy van Tales of You. 

Open chat
1
Hi! Kan ik je helpen?
Powered by