fbpx

Workation || Doorgaan als je stil wil staan

Het is een weer zo’n dag. Een momentopname naast alle anderen, maar wel een waar ik nooit meer vanaf kom. Een dag waarin ik merk dat ik maar wat aan het doen ben.  Een dag waarin ik niets anders doe dan twijfelen. Twijfelen over alles wat me lief is. Alles wat er om me heen gebeurt.

 

Niets zo vervelend en frustrerend als twijfelen.

Als er een ding is wat ik nooit meer wil doen, dan is dat twijfelen. Ik wil niet meer twijfelen aan alles wat ik doe. Ik wil niet meer twijfelen aan de mensen om mij heen. Aan mijn kunnen.
Mijn expertise. Weet je wat het is. Het leven gaat al zo snel. Het is gewoon zonde om daar niet zo af en toe eens bij stil te staan. Om niet zo af en toe eens tegen elkaar te zeggen: stop en let eens op. Stop eens met wat je aan het doen bent. Er is ook nog een leven.
Life happens terwijl je bezig bent.

 

Maar toen kwam die dag.

Die dag waarop ik niet meer twijfelde. Waarop ik wist wat ik te doen had. Die dag waarop ik besefte dat mijn geluk niet op kan.
Die dag waarop ik besefte: man, wat is het leven mooi! Een dag als ieder ander, maar dan nu net met een gouden randje. Ik ging terug. Terug naar mijn hart, mijn gevoel. Even uit mijn hoofd en zien wat het leven voor mij is. Wat ik allemaal heb en waar ik allemaal zo van mag genieten. Genieten van de momenten waarop ik er voor mijn kinderen kan zijn. De momenten waarop ik bij school kan staan en mijn zoon mij glimlachend omhelst. Die dagen waarop hij zegt hoe fijn hij het heeft. Hoe blij hij is dat ik er altijd ben, dat papa weer elke avond thuiskomt. Hoe fijn het is dat hij ‘gezien’ wordt. Oke, dat zegt hij natuurlijk niet zo nadrukkelijk, maar daar komt het wel op neer.

 

Ik besefte het me, die ene dag.

Hij kwam binnen. Bereikte doel en ik wist nu ineens heel zeker: ik ben het best bewaarde geheim waar mijn klanten op zitten te wachten. En waarom? Omdat ik geniet van wat ik doe en dat kan overbrengen op hen. Ik kan laten zien dat vrijheid in het ondernemen er ook voor webshops is.
Als je er maar serieus mee omgaat en er serieus werk van maakt. Als je maar zeker weet dat je ervoor wil gaan en zeker weet dat je niets anders wil dan een fijn bedrijf waar je achter staat, waar je blij van wordt en waar je je klanten kunt opvoeden.

En vrijheid betekent ook dat je zo nu en dan je even terug moet kunnen trekken. Terugtrekken in stilte. De rust nemen om echt even aan jezelf en je bedrijf te werken. Dit kan alleen. Lekker even een weekend weg. Of juist er tussenuit met je gezin (hier kom ik later op terug). Of je kiest voor een moment uit je dagelijkse sleur. Je gaat weg van je gezin, je vertrouwde bed, je woonplaats. Je kiest ervoor om met likeminded mensen (andere ondernemers bijvoorbeeld) een paar dagen weg te gaan. Zodat je kunt werken aan je ideeën. Kunt brainstormen over verschillende zaken.

Je komt even tot jezelf en je zult zien dat in rust alles tot je komt. Zelfs al zit je met meerdere mensen in een huis. Zelfs al ben je aan de slag met zaken waar je iedere dag al mee bezig bent. In rust ontstaat vertrouwen. In rust ontstaat zelfkennis. In rust kun je heel veel vinden.

Wil jij ook even tot rust komen? Werken AAN je bedrijf of gewoon ‘even’ helemaal niets doen? Ga dan van 29 oktober – 1 november mee naar Hapert. Mail naar info@christaregterschot.nl of download de brochure voor meer informatie. 

Open chat
1
Hi! Kan ik je helpen?
Powered by