Het ondernemerschap is eenzaam. Als online ondernemer hebben we géén collega’s en dús zijn wij eenzaam. Toch geldt dit niet meer voor mij. Met deze 4 dames voel ik mij niet meer eenzaam als ondernemer.

 

Vanuit een baan met waanzinnig veel collega’s, ging ik naar een baan met maar 1 collega. Dit was een enorme overgang. Als ondernemer heb je geen collega’s meer, maar wel een aantal externe collega’s en sparringpartners. Met deze 4 leuke sparringpartners kan ik als eenzame ondernemer de hele wereld aan!

 

Marloes van Goals On Heels

Marloes, mijn Personal Cheerleader, Life advisor, Business Cheerleader, Business Friend, Business Buddie en Secret Project Zakenpartner.
Zonder Marloes stond ik niet waar ik nu sta. Deed ik niet wat ik nu deed en was ik waarschijnlijk nooit uit mijn ‘sleur’ gekomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Waarom alleen doen als het samen kan? Deze week lanceerde ik het groepstraject van project dromenvanger, wat start op 29 oktober. Dit keer aangevuld met 3 prachtige bonussen van andere inspirerende onderneemsters, waaronder mijn lieve (business) vriendin @by.christa. De eerste die geloofde in de waarde van het traject, de eerste die hoorde van de plannen van de PomPom Party en de eerste die ik vroeg om een bonus te maken. Oh en natuurlijk de eerste die volmondig ja zei ? . Ik ben zo dankbaar, nee dat is niet het juiste woord, zo vervuld van liefde dat ik zoveel mooie vrouwen heb mogen leren kennen. Wie vult jou net zo aan als dat Christa en ik dat bij elkaar doen? ? . #goalsonheels #personalcheerleader #thousandwords #weeklyresources #solovelysofree #creativepreneur #DesignYourLife #dowhatyoulove #dreambigger #dromenwaarmaken #eigenbedrijf #eigenonderneming #makersgonnamake #millionairemindset #blog #blogboss #blogbossbabe #blogging #blogginggals #bloggirl #linkinbio #ontheblog #freeresources #coaching #babeyougotthis #businessbabesnl #girlbossnl #inspiredwomen #shemeansbusiness #theeverygirl

Een bericht gedeeld door Marloes * Personal Cheerleader (@goalsonheels) op

Marloes is voor mij een rots in de branding als het aankomt op mijn business. Ze snapt exact wat ik bedoel en weet mij weer uit mijn belemmerende overtuigingen te halen. Ik luister dan ook erg graag naar haar podcastNa het luisteren van een podcast aflevering kan ik er weer vol goede moed tegenaan. Alsof ze precies op dát moment alles van mij heeft gezien en weet wat ze me wil vertellen.
Ze is een vriendin, zowel zakelijk als privé. Ze luistert écht naar mij en dat vind ik ontzettend fijn, maar wat zij als de beste kan: mij aan het denken zetten over iets waar zij het antwoord al op weet. Ze legt het antwoord niet in mijn mond, maar weet mij aan het denken te zetten. En dat is precies wat ik nodig heb!

 

Marloes van Lucky Leaf

Nóg een Marloes. Marloes van Lucky Leaf. Marloes ken ik al een hele tijd, ik heb haar leren kennen tijdens de donkerste periode in mijn leven. Net als mij was ook Marloes depressief. Net als mij heeft ook Marloes haar ‘licht’ gevonden aan het einde van de tunnel en werkt zij nu keihard aan haar prachtige bedrijf: Lucky Leaf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LIVE YOUR PURPOSE EVENT! . Op 2 en 3 november as vind het LYP event van @thenewbusinesswomen weer plaats. Een jaar geleden ging ik voor het eerst naar een van hun events en IT CHANGED MY LIFE! Deze editie heb ik de eer een van de sprekers te zijn!! Hoe gaaf is dat! Ik mag op het podium staan om mijn verhaal aan al die vrouwen te vertellen! . En wat nog gaver is is dat ik 3 kaarten t.w.v. €297,- excl BTW mag verloten! Dussssss! . Denk je nou hier MOET ik bij zijn! Ben jij een vrouw die READY is om haar purpose in life te gaan leven! En jullie weten inmiddels allemaal wel wat mijn purpose in life is! ???❤️ Laat dan weten in een comment hieronder waarom jij erbij wil zijn! . Wil je eerst meer info? #linkinbio voor de link naar het event! . . #tnbw #spreker #purposeinlife #truecolors #luckymom #changedmylife

Een bericht gedeeld door Lucky Leaf Is All About ❤️ (@luckyleaf.nl) op

Marloes is mijn rots in de branding wanneer het aankomt op negativiteit. Zij snapt mij als geen ander wanneer ik weer eens donderbuien boven mijn hoofd heb hangen. Zij merkt dat als eerste aan mij, zij ziet dat en ze voelt mij feilloos aan. Dat wij nu, na ruim een jaar, een goed team zijn samen is echt fantastisch. Op heel veel vlakken hetzelfde, maar ook zo verschillend. Tegen Marloes kan ik ALLES zeggen. Niet alleen de leuke, maar ook de minder leuke dingen. Als er iemand Karma punten verdiend, is het Marloes wel. De Wereldverbeteraar.

 

Kimberly van Beebs & Moms en Lief Gedragen

Kimberly, lieve, grappige Kimberly. Mijn HSP buddy. Mijn wijn/chocolade mattie. Kimberly is in een woord niet te omschrijven.
Had je mij een jaar geleden verteld dat ik nu zó goed met haar kon opschieten, dan had ik je waarschijnlijk heel hard uitgelachen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze dame hè, @by.christa is soms echt mijn redder in nood. We proberen nu telkens samenwerkdagen in te plannen waarin we elkaar weer van advies, mentale steun, relativering, humor en bitterballen proberen te voorzien. Waar @lotuswritings mijn blogheldin en vriendin is, is Christa mijn zakelijke heldin. Ik ben namelijk niet zo zakelijk en leer steeds weer van haar. Dingen over lay-out op m’n sites, planning van social media en gewoon even zeuren over het ondernemerschap. Deze vrouw tilt me zakelijk gezien naar een hoger niveau. ? Ooit waren we gewoon 2 bloggers die contact hadden met elkaar en nu is dat zoveel meer. Christa blogt nu alleen nog voor ondernemers en ondersteunt hen in het onderhouden van social media maar helpt hen dus ook naar een hoger niveau met hun bedrijf. Dus. Je leest het al, ik ben echt megatrots op haar! ? Heb jij online vriendschappen opgebouwd? ? #friends #mompreneurs #selfie #momfriends #ondernemers #zzp #allsmiles #metmnblijebekinjefeed #momswithbusinesses #businessmoms #womensupportwomen #mamawerkt #friendship #businessbabesnl #workingmom #femalefounders #businessmom #momboss #onlineondernemen

Een bericht gedeeld door Kimberly ☆ Beebs and Moms (@beebsandmoms) op

Niet dat ik Kimberly stom vond. Integendeel. Kimberly stond in mijn favorietenlijstje als het ging om bloggers, maar ik had gewoon niet verwacht dat wij zoveel raak vlakken zouden hebben. Na de eerste ontmoeting is het alsof wij elkaar al jaren kennen en dat voelt goed. Ook wij kunnen heel veel tegen elkaar zeggen, heel veel delen. Kimberly laat je weer lachen als je eigenlijk een gigantische donderbui boven je hoofd hebt hangen. Ze weet van de meest awkward momenten een hilarisch iets te maken. Haar humor, nuchter- en hooggevoeligheid heeft ze zo goed in balans (voor mij dan) dat ik waanzinnig veel bewondering voor haar heb. Ze runt twee bedrijven; als blogger en als coach zwangerschapsverlies. Ze houdt thuis alle ballen hoog en aan de buitenkant zie je niet dat ze af en toe van binnen volledig in de stress schiet. Wanneer dit gebeurd ontvang ik een spraakberichtje, babbelen wij erover en komt het allemaal weer goed. Kimberly steekt allemaal veren in mijn achterste, precies op díe momenten wanneer ik het even heel hard nodig heb. <3

 

Marlou Minten | Online Marketing Professional

Marlou ken ik nog niet zo heel lang, maar ook Marlou heb ik online leren kennen. Het is pas een paar weken geleden dat ik Marlou offline ontmoet heb en we kunnen wel zeggen dat wij een ‘klik’ hebben en vooral veel raakvlakken!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Je moet één keer diarree hebben en dan ben je oké ? . Dat was de heerlijke uitspraak van @angeliquepiternella gisteren tijdens de High Performance Team Coachcall. . Het heeft mijn hersenen direct aan het werk gezet. Want zo zeker als ik op deze foto sta, zo onzeker kan ik soms zijn over mijzelf. Onterecht, I know. Maar ik ben een denker en denkers denken soms ook de verkeerde kant op? . De uitspraak over diarree… Die ging over knopen doorhakken. Wat natuurlijk kei spannend is? Maar het moet wel gebeuren wil ik verder komen met mijn bedrijf. . Volgende week tijdens de Ondernemers Getaway die ik organiseer is het tijd, ook voor mijzelf, om te reflecteren. Even diarree te hebben, niet echt natuurlijk? en een plan te maken voor 2019. . Want knallen, dat ga ik zeker ? Tijd om next level te gaan, persoonlijk én zakelijk! . Herken je jezelf in mijn verhaal? Let me know ?‍♀️

Een bericht gedeeld door Online Marketing Professional? (@marlou.minten) op

Marlou is gedreven, ambitieus en omdat wij veelal hetzelfde doen, snapt zij als geen ander hoe het is om met klanten te werken, zaken uit te besteden en is het fijn om te kunnen vragen ‘hoe zij dat nou doet’.
Voor 2019 gaan ook wij samen iets leuks doen en ik kan niet wachten tot wij daar verder over gaan brainstormen!

 

En zo realiseerde ik mij, dat ik toch stukken minder eenzaam ben met deze 4 dames in mijn ‘netwerk’.
Toegegeven: ik zie ze niet dagelijks, behalve dan online, maar ik kan ze wel dagelijks spreken door gewoon een appje te sturen.
Dat is prettig en zo weet ik dat ik nooit alleen hoef te zijn. Er is altijd wel iemand die mij uit mijn negatieve gedachten kan halen, mij weer kan laten lachen of die me kan vertellen hoe ik het zou moeten aanpakken.
Eenzaam als ondernemer? Ik niet!