Zet de stap. Maak je dromen waar. Dat was wat ik in april deed. Ik deed dit met volle overtuiging en dacht dat dit blijvend was.

 

Toch hadden al meerdere vrouwen tegen mij gezegd dat ik groter ben dan ik zelf dacht.
Ik snapte niet zo goed wat zij bedoelde. Ik? Groter dan ik zelf denk? Hoezo?!

 

Volgens hen kan ik meer dan dat ik nu doe. Ik ben niet ‘maar’ een VA. Ik snapte ze niet. Wat bedoelde ze nou? Ik ben net mijn bedrijf begonnen en dan zeggen zij doodleuk dat ik geen VA ben?! Ik zette stug door. ‘We zien wel waar het schip strandt’ dacht ik.

Ik deed mijn ‘ding’. Scoorde goed en ik haalde al snel wat klanten binnen. De zaken liepen lekker en ik merkte dat alles mij voor de wind ging. Dit werd mij dan ook door sommigen verweten. Wat zeer deed, maar waar ik mij niet door uit het veld liet slaan.
Ik leef mijn leven zoals ik dat wil. Ik run de zaken zoals ik dat wil en ik doe de dingen zoals ík dat wil.

 

Zo liep alles zoals ík dat wilde. Tot ik mij realiseerde dat ik geen stappen meer aan het zetten was.

 

Ik bleef hangen in ‘gewoontes’, diende de mensen die dat van mij verwachtte en ik was in volle overtuiging dat dit was waar ik voor gekozen had. Het (ondernemers) leven werd een sleur. Ik deed mijn ding en ik merkte dat ik redelijk in een strikt ‘regime’ bleef hangen waar ik niet blij van werd.

Ergens in mijn hoofd wist ik dat ik iets moest veranderen, want op deze manier ging ik het geen 600 jaar volhouden als ondernemer.
Mijn hoofd tolde en ik wist maar niet wat ik nou moest doen. Rolde nog maar iets uit mijn mouw, probeerde weer eens wat en de dagen begonnen mij steeds meer te vermoeien. De energie die ik in het begin had, was niet meer te vinden in mijn huidige gang van zaken.

 

De knop moest om. De stappen moesten weer gezet worden, maar waar moest ik beginnen?

 

Laten we maar eens starte met wat korte cursussen om mijn kennis op te frissen. Knoop er gelijk een fotoshoot achteraan en weet je wat.. Je trekt gewoon weer aan de bel bij je favoriete businesscoach en je ziet wel waar het uitkomt. Niet geschoten is altijd mis.

Zo deed ik. Ik volgde wat korte cursussen, waar ik serieus heel blij van werd en waarvan ik wist dat deze kennis mij nog meer expert status zou geven. Daarna boekte ik mijn fotoshoot, want als we dan toch aan de gang gaan hoort daar ook een totaal nieuwe beeldbank bij!
Last but not least: Marloes inschakelen om te babbelen over een coachingstraject.

Waarom ik (weer) voor Marloes koos? Ik vind het prettig werken met iemand die mij kent. Helemaal wanneer ik stappen ga maken.
Marloes kent mij inmiddels heel erg goed en zij wist exact datgene bij mij los te peuteren wat er nodig was om weer nieuwe inzichten te krijgen. Ja, steeds meer zag ik voor mij wat het moest gaan worden. Een gloednieuw aanbod, in 2019. HELEMAAL VAN MIJ.

 

Toen was daar het event van Anne Quaars. Man man man, wat had dat een impact op me.

 

Dit was de laatste schop onder mijn hol die ik nodig had om door te gaan met waar ik mee bezig was. Tijdens deze twee dagen werden mijn ogen geopend. Damn it! Ik had het wéér gedaan! Mijzelf klein gehouden, dingen doen zoals anderen vinden dat ik het zou moeten doen. Van binnen brak ik en van buiten had dat de nodige uitingen. Tranen biggelde over mijn wangen. Crap. Ik heb mijzelf klein gehouden. Ik heb mijzelf ingehouden. Dit was hét moment. Hét moment om niet langer excuses te vinden, maar een manier. Een manier te vinden om te gaan waar ik voor wil gaan.

Gelukkig was Marloes mee en zij snapte precies wat er nodig is. Ik heb direct korte metten gemaakt met mijzelf. Direct manieren gezocht om meer uit mijzelf te halen. Man, wat had ik een buikpijn. Kotsmisselijk was ik, maar dan is het goed. Ik ga de goede kant op!

 

Ik sta nu weer op hetzelfde punt als 9 maanden geleden.

 

Ik sta op het punt grootse dingen te doen. Het doet zeer, het doet pijn en ik ben mijzelf in de afgelopen dagen flink tegengekomen.
Het deed zeer. Mijn innerlijke Gremlin kwam naar boven en ik kreeg weer die groeipijn.
Groeien als ondernemer doet zeer, maar alleen dan weet je dat je op de goede weg zit.

If you’re going through hell… continue!

Ik heb de afgelopen week een hoop kikkers weggewerkt. Pijn gevoeld, stappen gezet en ik ben weer op weg om een droom waar te gaan maken. MIJN droom.

 

Ik ga stoppen als VA. Niet omdat ik klaar ben met ondernemen, maar omdat ik meer kan. Groter ben. 

 

De beste versie van mijzelf? Dat ben ik nog niet. Daar ga ik nu voor.

Ik zeg Fuck IT! tegen:

 • iedereen die denkt dat ik het NIET kan
 • iedereen die mij belemmert om te groeien
 • iedereen die mij belemmert in vrij zijn
 • iedereen die mij belemmert mijzelf te zijn
 • iedereen die gaat voor gepeupel en geneuzel
 • alles wat in de weg staat

Ik tolereer geen bullshit meer. Niet van anderen en zéker niet van mijzelf. 

 

Vanaf nu neem ik leiderschap. Vanaf nu kies ik voor mijzelf.

 

Ik ga het allemaal op mijn eigen manier doen. Ik voel angst, maar ik ga het tóch doen.
Als Social Marketing Consultant,  social marketing cheerleader… het beestje moet nog een naampje krijgen.

Het exacte aanbod is nog in de maak, maar ik kan je alvast vertellen dat het te maken heeft met rust in je onderneming creëeren.
Rust door weg te gaan, rust door inzicht te krijgen, rust door focus te krijgen, rust door … jezelf te zijn.
I know. Het klinkt nog wat ‘wazig’, maar geloof me, het wordt een hit.

Als jij :

 • 100% verantwoordelijkheid durft te nemen
 • krachtige beslissingen durft te nemen en niet meer eindeloos wil twijfelen
 • wilt opkomen voor je idealen, ook al vind iedereen je impulsief en verklaart iedereen je voor gek
 • geen toestemming of goedkeuring van anderen nodig hebt
 • jezelf toestemming geeft om te investeren in jezelf
 • angst voelt, maar het toch doet

dán pas jij perfect binnen mijn nieuwe bedrijf.
Kennen wij elkaar nog niet? Let’s meet.
Kennen wij elkaar al wel, maar wil je meer weten? Let’s talk.
Voel jij je overall gewoon aangesproken? Let me know!

Als je het wilt, dan vind je een manier.
Als je niet wilt, dan vind je een excuus.

Stappen zetten, dromen waarmaken. Ik ga het (weer) doen. Doe jij het al?!