Waarom: the big why

Wat ga je precies doen? Een veelgestelde vraag momenteel. En totaal niet vreemd dat mensen zich afvragen wat ik precies ga doen, want VA is een nog, te weinig, gehoorde term binnen het “normale” bedrijfsleven. Men vraagt zich vooral af waarom ik dít wilde doen en niet ‘gewoon’ een andere baan zocht. Waarom word je ondernemer? Waarom ga je het risico aan? The big why. Natuurlijk is er een reden voor mijn keuzes.
Ik zal dan ook uitleggen wat mijn Why is, waarom ik startte als Virtueel Assistent.

creativesolver-10

Ik heb lang nagedacht over mijn why. Überhaupt heb ik lang nagedacht over wát ik nou wilde. Kapster, dat wilde ik worden, ik wilde mijn eigen kapsalon beginnen, mijn eigen toko draaien. Als 16-jarige zie je dit als een ver toekomst plan, terwijl je een klasgenootje het wél ziet doen en tot op heden nog steeds goed draait. Had ik maar…

De uitdaging was weg. Het kappersvak verloor mijn aandacht en ik wilde kijken naar wat ik nog meer zou kunnen. Een opleiding Retail management misschien? Ik wilde tenslotte nog steeds mijn eigen toko. Ook daar verloor ik mijn aandacht. Het kappersvak is zwaar en ik koos voor de ‘gemakkelijke’ weg. Dan maar een kantoorbaan.

Die kantoorbaan vond ik. Ik heb er zelfs twee gehad. Beiden waren ze goed op dat moment, maar na enige tijd verloor ik weer de interesse en was ook de uitdaging weg.

Inmiddels getrouwd, twee kinderen, een man die doordeweeks van huis is. Een man die plezier heeft in zijn baan, ondanks dat hij niet vaak thuis kan zijn.
Dat triggerde mij. Waarom verloor ik elke keer mijn interesse voor de verschillende banen?


Lees hier meer over mij

Investeren in mijzelf

Nadat er een depressie was vastgesteld, wist ik dat alles anders moest, maar hoe?
Ik moest mijzelf weer zien terug te vinden, dus begon ik voor mijzelf met evalueren. Waar stond ik, waar wilde ik naartoe?
Al snel volgde de conclusie: ik deed geen dingen waar ik écht blij van werd. De balans tussen werk & gezin was ik volledig kwijt. Het gevoel dat ik mijn gezin verwaarloosde.

Die conclusie kwam hard aan, maar ik wist direct dat ik dingen anders moest gaan doen, geen idee hoe, maar er moesten dingen veranderen. Beginnend bij mijzelf. Ik wilde wat anders, maar wat dan?

Zo vond ik Marloes. Marloes was begonnen als tekstschrijver, maar ging alles over een andere boeg gooien. Zij wilde dromen uit laten komen en startte een challenge van 10 dagen waar ik aan mee deed. 10 dagen lang werd ik bepaald bij mijn huidige situatie en merkte ik dat ergens, op een donker plekje in mijn hoofd, al verschillende ideeën aan het bloeien waren, waar ik tot nu toe nog niets mee gedaan had.
Die 10 dagen waren zo waardevol, dat het zonde zou zijn er niets mee te doen.

Marloes werd mijn Personal Cheerleader. Ik startte haar programma : “Project Dromenvanger”, om op deze manier mijn droom waar te maken.
En dat deed ik. Ik maakte mijn droom waar: ik startte mijn eigen toko! Niet als kapster, maar als VA. Ik kan dingen doen waar ik blij van word, namelijk sparren met andere vrouwelijke onderneemsters en helpen met struggles op het gebied van social media & internet marketing.
Dankzij Marloes leerde ik mijzelf kennen, degene die ik écht wil zijn. Een gelukkige vrouw, happy mom en ik vond mijn ambitieuze zelf weer terug.

Ik leerde dat ik moest investeren in mijzelf, dus startte ik vervolgens met de VA Business Academy.
Een A-player worden, dát is wat ik wil. Uniek en onderscheidend, weten waar ik het over heb en een waardevolle aanvulling voor andere onderneemsters zijn.

creativesolver-22

Geen spijt

Nog niet zo heel lang ben ik begonnen met mijn droom, maar spijt heb ik zeker niet. Het gaat goed!  En het is lang geleden dat ik dat heb kunnen zeggen.
Ik voel me goed, doe dingen waar ik écht blij van word en daarnaast leer ik elke dag weer.
Al meerdere malen ben ik buiten mijn comfortzone gestapt, heb ik nieuwe mensen leren kennen en kan ik vol enthousiasme aan nieuwe dingen beginnen. Elke dag is anders en dát maakt dat ik geen spijt heb van mijn keuzes.

De balans tussen mijn gezin en mijn werk is steeds meer tastbaar. Mensen zien me stralen en gelukkig zijn. Ik heb meer rust in mijn hoofd gecreëerd (al wordt die vast weer opgevuld met andere dingen waar ik me druk over kan maken). Ik kan tijd steken in iets waar ík mee bezig wil zijn.
Dat is wat ik ook voor jóú wil. Jij, ambitieuze onderneemster die dit leest.

Wil jij ook je balans weer terug? Meer tijd met je gezin, je vrienden of familie? Laten we dan eens afspreken, sparren wat er anders kan, want ik ben er van overtuigd dát er iets veranderen kan! Ik hoop je snel te spreken.
Niet langer wachten en gelijk overgaan tot actie?