fbpx

Workation

Waarom een workation

Een definitieve uitleg voor workation is er niet. Het is een samengesteld woord. De combinatie van work en vacation. Een werkvakantie. Een getaway of een retreat. Hoe je het ook wil noemen, jij als ondernemer gaat er ‘even’ tussenuit om te kunnen ontspannen, weg te kunnen zijn van alle dagelijkse dingen die je misschien wel belemmeren. Weg van al het gezemel over ditjes en datjes. Weg van alles wat je in je dagelijkse ding te doen hebt. Even weg van je klanten, van je monday morning blues, van alles wat je ‘hier’ houdt en niet verder doet komen.

Toen ik in september 2018 terugkwam uit Lissabon, nadat ik zelf met 7 andere onderneemsters daar was geweest, wist ik: dit wil ik vaker én ik wil dit zelf organiseren. Ik merkte hoe ik in Lissabon tot rust kwam, hoe ik in een enorme positieve vibe kwam door de andere onderneemsters die mee waren én ik was ondertussen aan het netwerken. Met sommigen heb ik namelijk nog steeds contact!

Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is om even uit je dagelijkse praktijken te zijn, om even niet moeilijk te hoeven nadenken wat er gegeten wordt vanavond, niet moeilijk te doen over wat dan ook. Er werd rekening gehouden met elkaar, er werd met elkaar meegedacht en er was genoeg vrije tijd.  Iets dat iedere ondernemer zou moeten ervaren, vind ik.

De eerste editie was in April 2019. Ik vierde dat ik 1 jaar ondernemer was met nog 5 andere onderneemsters, in het Overijsselse dorpje Heino.
We vonden er allemaal wat van. Zo schreef ik zelf een blog  over mijn bevindingen, maar ook Bregje Boer deelde haar bevindingen. Super fijn om te lezen, want het waren dan ook zeer geslaagde dagen!

De tweede editie; de Oktober Getaway, start eind oktober. En het verslag daarvan zul je ook snel hier terug kunnen vinden. 

Editie 2 Oktober Getaway begint over..

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Data 2020

 

Ook voor 2020 staan er alweer nieuwe data klaar om mee te gaan.

Locaties zijn nog niet bekend.
Alle data zijn van donderdag t/m zondag.

  • 26 – 29 maart 2020
  • 25 – 28 juni 2020
  • 17 – 20 september 2020

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing

TIP! Wanneer je mee gaat, houd dan rekening met een 1 of 2 rustdagen na terugkomst. Deze dagen hebben veel impact en je hebt écht even tijd nodig om bij te komen. Plan dus zeker geen volwaardige werkdagen in of een volle agenda met sociale afspraken.. it will kill you 😉

Impressie
editie 1

Wat vonden zij ervan?

Sharon Ganzeboer | Muqqies.nl

Ik was eerst heel voorzichtig. Even de kat uit de boom kijker zeg maar. Maar na het eten en het luisteren wat andere te vertellen voelde ik mij ‘thuis’.

Ik heb er echt een super weekend gehad. Ik zou het zo weer doen. Zonder blikken en blozen. En niet alleen omdat jouw workation mijn ogen geopend heeft voor wat er allemaal mogelijk is maar ook op werkgebied. De workshops en masterminden waren helemaal tof. En ook al waren we allemaal met wat anders bezig kon je met elke vraag die iemand stelde wel wat. Je kon er altijd wel iets uithalen waarvan jij dacht, “ja daar kan ik ook wat mee” en dat is waardevol.

Nogmaals SUPER bedankt voor deze kans en laat je niet uit de wegslaan JIJ BENT UNIEK!

Bregje | Bregje Boer Teksttovenaar

Ik vertrok naar de workation zonder al te veel verwachtingen. Ik wist dat ik er veel ging leren, maar hoe en wat? Dat zou het moment vanzelf uitwijzen. Ik leerde mooie vrouwen (nog beter) kennen, ik lachte tot de tranen over mijn wangen rolden en ik leerde hoe ik mijn bedrijf verder kan ontwikkelen. Ik leerde dat het nodig is om soms echt tijd uit te trekken om AAN je bedrijf te werken, omdat niemand anders dat voor je doet. Dat het goed is om te ondernemen op een manier die bij me past. Dat ik al verrekte goed bezig ben. En dat een paar dagen met vijf relatief onbekende vrouwen in een huis een fantastische ervaring is! Je hebt alles tot in de puntjes verzorgd en creëerde daarmee een relaxte en inspirerende omgeving. Dit is zeker niet mijn laatste workation!

Kim | Wood ‘nKids

Workation. Het woord klonk mij decadent in de oren. Het is helemaal hip en happening. En toch heb ik mij opgegeven om met de eerste workation van Christa mee te gaan. 
Omdat ik Christa al ken van een eerdere cursus en dus weet wat ik van haar kan verwachten. En omdat het gewoon fijn is om met een groepje gelijkgestemden aan je bedrijf te gaan werken.
Even uit de dagelijkse sleur en niet 1 maar 5 paar andere ogen die net weer iets anders zien dan hoe jij zelf kijkt. Naast veel gezelligheid, want het klikte onwijs goed met ons allen, hebben we ook zeker serieuze dingen besproken, met elkaar meegekeken en gedacht. Vol goede moed en nieuwe ideeën ben ik thuis gekomen en kon gelijk aan de slag met een aantal dingen! Dankjewel Christa, dat je dit groepje bij elkaar hebt gebracht en voor de super organisatie. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Kimberly | Beebs&Moms

Gewapend met vragen ging ik mee met de Workation. Geen idee wat ik ervan kon gaan verwachten maar ik had er zin in om aan mijn 2 bedrijven te gaan werken. De Workation oversteeg al mijn verwachtingen! Was ik eerst een beetje nerveus om met 5 andere vrouwen die ik amper kende een weekend weg te gaan, uiteindelijk vloog het weekend voorbij. Er was een geweldige sfeer, Christa had alles ontzettend goed geregeld en de afwisseling tussen werk en ontspanning was goed in balans. Dankzij de workshops en de mastermind-sessies zit ik boordevol nieuwe ideeën maar ook heb ik oude plannen kunnen omzetten in concrete plannen. De Workation heeft mij nieuwe energie gegeven en ik ben ongelooflijk blij dat ik met dit werkweekend ben meegegaan. 

Marloes | Goals on Heels

Of ik met Christa mee wilde op workation en een workshop wilde geven over sales; HELL YES! Ik heb Christa de afgelopen jaren leren kennen en zien groeien in haar bedrijf, dus ik hoefde geen twee keer na te denken of ik met haar mee wilde om even volledig te focussen op mijn eigen bedrijf. Werken AAN mijn bedrijf in plaats van IN. Mijn verwachtingen werden overtroffen door de werkelijkheid. De locatie was heerlijk, goed verzorgd en met Christa als host en kamergenote heb ik onwijs genoten. De brainstormsessies gaven nieuwe invalshoeken en inspiratie, de visualisatie van Kimberly gaf rust en vertrouwen en de workshop van Christa zelf over Social Planning gaf nieuwe inzichten.

Naast het serieuze werk was er ook genoeg tijd om elkaar persoonlijk beter te leren kennen, te lachen samen en gewoon te genieten. Een dikke aanrader dus! Voor iedereen die de volgende keer mee gaat; plan zeker een dag nog vrij ná de workation, want even bijkomen is geen overbodige luxe 😉

1
Hi! Kan ik je helpen?
Powered by