fbpx

Workation

Waarom een workation

 

Toen ik in september 2018 terugkwam uit Lissabon, nadat ik zelf met 7 andere onderneemsters daar was geweest, wist ik: dit wil ik vaker én ik wil dit zelf organiseren. Ik merkte hoe ik in Lissabon tot rust kwam, hoe ik in een enorme positieve vibe kwam door de andere onderneemsters die mee waren én ik was ondertussen aan het netwerken. Met sommigen heb ik namelijk nog steeds contact!

Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is om even uit je dagelijkse praktijken te zijn, om even niet moeilijk te hoeven nadenken wat er gegeten wordt vanavond, niet moeilijk te doen over wat dan ook. Er werd rekening gehouden met elkaar, er werd met elkaar meegedacht en er was genoeg vrije tijd.  Iets dat iedere ondernemer zou moeten ervaren, vind ik.

De eerste editie was in April 2019. Ik vierde dat ik 1 jaar ondernemer was met nog 5 andere onderneemsters, in het Overijsselse dorpje Heino.
We vonden er allemaal wat van. Zo schreef ik zelf een blog  over mijn bevindingen, maar ook Bregje Boer deelde haar bevindingen. Super fijn om te lezen, want het waren dan ook zeer geslaagde dagen!

De tweede editie was eind oktober en was, wederom, een waar succes! De deelnemers vonden de locatie in Hapert super en wilden zeker nog een keer mee. Enige wat zij nog wilde is dat het een dag langer zou duren.

DOEN WE, dacht ik.
Vanaf 2020 duren de workations een dag langer!

Hoe zou het voor je zijn… 

 

 • Wanneer je even weg kunt uit je dagelijkse momenten?
 • Wanneer je even AAN je bedrijf kunt werken zonder invloeden van buitenaf?
 • Wanneer je kunt sparren met andere ondernemers over de struggles, successen en nieuwe ideeën in je bedrijf?
 • Wanneer je zakelijk en serieus kunt combineren met gezelligheid, humor en ontspanning?
 • Wanneer je kunt ontspannen én werken?
 • Wanneer je een midweek weg voelt alsof je 3 weken vakantie hebt gehad?
 • Wanneer je nieuwe ideeën tot ontwikkeling komen en je er écht mee aan de slag kunt?
 • Wanneer je je tijd kunt indelen zoals JIJ dat wil?

Zo kan het dus ook zijn. Je hebt altijd een keuze. Als jij niet aan die belangrijke dingen toekomt, neem dan even een breek en zorg ervoor dat je weer even kunt focussen op wat belangrijk is in je bedrijf. 

Editie 3 begint over..

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Data 2020

 

Ook voor 2020 staan er alweer nieuwe data klaar om mee te gaan.

Locaties zijn nog niet bekend.
Alle data zijn van maandag t/m vrijdag

 • 16 – 20 maart 2020
 • 8 – 12 juni 2020
 • 14 – 18 september 2020

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing

TIP 1! Wanneer je mee gaat, houd dan rekening met een 1 of 2 rustdagen na terugkomst. Deze dagen hebben veel impact en je hebt écht even tijd nodig om bij te komen. Plan dus zeker geen volwaardige werkdagen in of een volle agenda met sociale afspraken.. it will kill you 😉

TIP 2! Plan een workation week niet vol met werk die je voor klanten moet doen, maar benut de tijd echt om AAN je bedrijf te werken. Zorg dat het hoognodige is afgerond voor je weggaat. 

Veelgestelde vragen

Ga je altijd naar dezelfde locaties?

Nee. Ik probeer wel elke keer iets nieuws uit. Tenzij het bevalt, dan ga ik zeker terug. 

Kan ik een kamer delen?

Dat kan zeker. Dit kan met een bekende van jou zijn of, wanneer jij dit niet vervelend vindt kan dit met een vreemde voor jou zijn. 

Kan ik me voor alle 3 de edities opgeven?

Dat kan. Ik kijk wel elke editie naar de mensen die er mee gaan. Pas je daar niet tussen, dan houdt het wel op. 

Buitenland: Betaal jij de vliegtickets?

Ik heb er over nagedacht, maar nee dat ga ik niet doen.
Ik snij mijzelf dan teveel in de vingers.
Ik zal aangeven welke prijzen er zijn en dan is het aan jou om tijdig te boeken om niet teveel geld te betalen. 

Kan ik ook nog werk voor klanten doen?

Wát jij tijdens de workation doet, moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
Mijn advies is wel om werk voor klanten zoveel mogelijk af te ronden voor je weggaat en tijdens de workation je echt te focussen op je eigen bedrijf. 

Maakt het nog uit wat voor bedrijf ik heb?

Nee dat maakt niet uit. Ik probeer een gemengde groep mee te krijgen. Daarom wil ik wel proberen om een groep samen te stellen die allemaal wat anders doen. Maar wát ze doen maakt niet uit.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, die mogelijkheid is er zeker.
Geef het bij me aan en dan kijken we wat haalbaar is. 

Kan ik ook mee als ik een allergie heb of dieet volg?

Natuurlijk! Ik probeer met iedereen rekening te houden. Voor we daadwerkelijk gaan check ik eerst of er bepaalde diëten/allergiën zijn. Zo kan ik afstemmen wat er aan boodschappen gehaald moet worden etc. 

Nederland: Is de locatie bereikbaar met OV?

Ik probeer met alle mogelijke vervoersmiddelen rekening te houden. 
Dat wil zeggen dat ik wel kijk of de locatie te bereiken is met OV. 
Daarnaast is wel gebleken dat de deelnemers die meegaan vaak bereid genoeg zijn om te carpoolen of iemand op te pikken op een centraal punt. 

Hoe worden de dagen ingedeeld?

Dat zal per editie verschillen, maar ga er vanuit dat er een dagdeel een mastermind is en andere dagdeel tijd om aan je bedrijf te werken. 

Impressie
editie 2

Impressie
editie 1

Wat vonden zij ervan?

Marloes | Lucky Leaf  en Stichting Creatief Herstel

Ik wil eens tijd voor mezelf en de gelegenheid om aan mijn bedrijf te werken.
Niet zoveel verwachtingen. Wilde het gewoon over me heen laten komen.
Ik was bang dat er te weinig tijd zou zijn en dat ik ontevreden over de werkzaamheden naar huis zou gaan. 
Ik vond de locatie geweldig!!! Netjes en sfeervol
Ik vond de workation geweldig! Goed verzorgd, mooie locatie. Goede verdeling van de dagen. Aandacht voor iedereen. De sfeer was top en iedereen was lief voor mekaar. Ik heb echt geweldige stappen voor mijn bedrijf gezet die ik nu tijd voort kan zetten.
Ik wil zeker nog een keer mee!!!

Hetty | Mediamora

Ik heb altijd al op workation willen gaan en zag toevallig via Instagram de workation van Christa voorbijkomen. Wat me het meest triggerde: de workation was in Nederland. Lekker dichtbij dus, mooi geprijsd en laagdrempelig! Een perfecte combinatie om het gewoon eens uit te proberen. En daar heb ik geen spijt van, het was een geweldige ervaring met leuke mensen! We hadden een mooi programma, de accommodatie was een 11 van de 10 punten gevalletje, ik heb veel mogen leren van andere onderneemsters, had ruimte om me terug te trekken en kon ook lekker mijn eigen ding doen. Daarnaast complimenten voor Christa, hoe zij ons heeft ontvangen & de workation voor iedereen zo prettig mogelijk heeft gemaakt. Wil je om wat voor reden dan ook een keer op workation maar zijn die tripjes naar Ibiza, Spanje of Marrakech nog een stap te ver? Dan is deze workation binnen NL een dikke aanrader!

Linda | Hebbers en Boli Media

Ik ging met Christa mee op workation. Ik had een kamer voormezelf, dacht ik, want wat bleek… Ik had een heel huisje voor mezelf! We hadden met zijn alle 6 huisjes, allemaal heel schoon, netjes en ruim. Ik sliep in een bedstee die heerlijk lag, de gehele woning voelde heel knus en luxe aan.
Een aantal mensen kende elkaar al een beetje, maar na de eerste avond kende iedereen elkaar eigenlijk al. Het was een hele relaxte sfeer vanaf het moment dat je binnenkwam.
Elke ochtend hielpen we elkaar met een vraagstuk/dilemma, waarna we smiddags zelf aan de slag konden. Je stond heel vrij wat je zelf ging doen, je kon mee wandelen, je kon ‘thuis’ blijven, of gelijk aan het werk gaan. Er was eten genoeg en stond vrij de gehele dag te pakken wat je zelf wilde.
Ik had na de workation weer nieuwe energie, nieuwe plannen EN nieuwe vrienden!
Ik raad het oprecht iedereen aan dit je zelf cadeau te doen. Even weg van al het dagelijks, te werken AAN je bedrijf en nieuwe mensen te leren kennen. En Christa had alles heel goed geregeld!

Marlou Minten

De reden dat ik besloot om mee te gaan met de workation, was omdat ik het werken aan mijn bedrijf en aan mijzelf continue voor mij uit bleef schuiven. Daarnaast vind ik het erg leuk om andere ondernemers te leren kennen en vind ik dat je altijd van elkaar kunt leren. 
Ik had niet echt verwachtingen voor aanvang van de workation, maar dit kwam vooral doordat ik wist dat een workation soms anders kan lopen dan verwacht. Soms loop je namelijk tegen andere dingen aan dan je op voorhand voor ogen had. 
De locatie van deze workation was echt top, net zoals de sfeer. Ik vond het fijn om mijn eigen plekje te hebben, zodat ik mij af en toe kon terugtrekken. De ondernemers die mee waren, waren stuk voor stuk echt ontzettend gezellig en er heerste een open en relaxte sfeer waarin iedereen zichzelf kon zijn. Van lachen tot huilen en van serieus zijn tot gekkigheid, alles is voorbij gekomen en ik vond het mooi om te zien dat je in zo’n korte tijd een hele echte band op kunt bouwen met mensen.
Aangezien ik tijdens de workation besloten heb om een flinke investering te doen in mijzelf en in mijn bedrijf, zou ik niet direct de eerstvolgende workation meegaan, maar dat ik nog een keer mee ga, dat is zeker!
Bregje | Bregje Boer Teksttovenaar

Ik vertrok naar de workation zonder al te veel verwachtingen. Ik wist dat ik er veel ging leren, maar hoe en wat? Dat zou het moment vanzelf uitwijzen. Ik leerde mooie vrouwen (nog beter) kennen, ik lachte tot de tranen over mijn wangen rolden en ik leerde hoe ik mijn bedrijf verder kan ontwikkelen. Ik leerde dat het nodig is om soms echt tijd uit te trekken om AAN je bedrijf te werken, omdat niemand anders dat voor je doet. Dat het goed is om te ondernemen op een manier die bij me past. Dat ik al verrekte goed bezig ben. En dat een paar dagen met vijf relatief onbekende vrouwen in een huis een fantastische ervaring is! Je hebt alles tot in de puntjes verzorgd en creëerde daarmee een relaxte en inspirerende omgeving. Dit is zeker niet mijn laatste workation!

Sharon Ganzeboer | Muqqies.nl

Ik was eerst heel voorzichtig. Even de kat uit de boom kijker zeg maar. Maar na het eten en het luisteren wat andere te vertellen voelde ik mij ‘thuis’.

Ik heb er echt een super weekend gehad. Ik zou het zo weer doen. Zonder blikken en blozen. En niet alleen omdat jouw workation mijn ogen geopend heeft voor wat er allemaal mogelijk is maar ook op werkgebied. De workshops en masterminden waren helemaal tof. En ook al waren we allemaal met wat anders bezig kon je met elke vraag die iemand stelde wel wat. Je kon er altijd wel iets uithalen waarvan jij dacht, “ja daar kan ik ook wat mee” en dat is waardevol.

Nogmaals SUPER bedankt voor deze kans en laat je niet uit de wegslaan JIJ BENT UNIEK!

Kim | Wood ‘nKids

Workation. Het woord klonk mij decadent in de oren. Het is helemaal hip en happening. En toch heb ik mij opgegeven om met de eerste workation van Christa mee te gaan. 
Omdat ik Christa al ken van een eerdere cursus en dus weet wat ik van haar kan verwachten. En omdat het gewoon fijn is om met een groepje gelijkgestemden aan je bedrijf te gaan werken.
Even uit de dagelijkse sleur en niet 1 maar 5 paar andere ogen die net weer iets anders zien dan hoe jij zelf kijkt. Naast veel gezelligheid, want het klikte onwijs goed met ons allen, hebben we ook zeker serieuze dingen besproken, met elkaar meegekeken en gedacht. Vol goede moed en nieuwe ideeën ben ik thuis gekomen en kon gelijk aan de slag met een aantal dingen! Dankjewel Christa, dat je dit groepje bij elkaar hebt gebracht en voor de super organisatie. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Kimberly | Beebs&Moms

Gewapend met vragen ging ik mee met de Workation. Geen idee wat ik ervan kon gaan verwachten maar ik had er zin in om aan mijn 2 bedrijven te gaan werken. De Workation oversteeg al mijn verwachtingen! Was ik eerst een beetje nerveus om met 5 andere vrouwen die ik amper kende een weekend weg te gaan, uiteindelijk vloog het weekend voorbij. Er was een geweldige sfeer, Christa had alles ontzettend goed geregeld en de afwisseling tussen werk en ontspanning was goed in balans. Dankzij de workshops en de mastermind-sessies zit ik boordevol nieuwe ideeën maar ook heb ik oude plannen kunnen omzetten in concrete plannen. De Workation heeft mij nieuwe energie gegeven en ik ben ongelooflijk blij dat ik met dit werkweekend ben meegegaan. 

Marloes | Goals on Heels

Of ik met Christa mee wilde op workation en een workshop wilde geven over sales; HELL YES! Ik heb Christa de afgelopen jaren leren kennen en zien groeien in haar bedrijf, dus ik hoefde geen twee keer na te denken of ik met haar mee wilde om even volledig te focussen op mijn eigen bedrijf. Werken AAN mijn bedrijf in plaats van IN. Mijn verwachtingen werden overtroffen door de werkelijkheid. De locatie was heerlijk, goed verzorgd en met Christa als host en kamergenote heb ik onwijs genoten. De brainstormsessies gaven nieuwe invalshoeken en inspiratie, de visualisatie van Kimberly gaf rust en vertrouwen en de workshop van Christa zelf over Social Planning gaf nieuwe inzichten.

Naast het serieuze werk was er ook genoeg tijd om elkaar persoonlijk beter te leren kennen, te lachen samen en gewoon te genieten. Een dikke aanrader dus! Voor iedereen die de volgende keer mee gaat; plan zeker een dag nog vrij ná de workation, want even bijkomen is geen overbodige luxe 😉

Open chat
1
Hi! Kan ik je helpen?
Powered by